Hlíva na kokose

Dnešní vege oběd jsme si připravovali v přírodě, na špalku s ohněm.

Náš skvělý pan kuchař byl naštěstí s námi a se vším nám poradil a pomohl.

Recept Vám s radostí předáme.

Suroviny:

– 4 díly zeleninového vývaru

– 2 díly těstovin

– 1 díl hlívy ústřičné

– 1 díl cizrny

– 0,5 dílu kokosového mléka

– petrželka, paprika

– italské bylinky 

– sůl a pepř dle chuti

(Za díl si můžeme dosadit jakoukoli jednotku.)


Postup:

Ve špalku s vysekanou dírou uprostřed (tož složitý systém – finská svíce) rozděláme oheň a počkáme až se nám vytvoří „svíce“.

Na obvod špalku položíme oblázky a na ně posadíme kotlík. Pak už je to velmi rychlé a snadné.

Do kotlíku dáme všechny suroviny kromě těstovin. Průběžně mícháme a čekáme až nám pokrm začne houstnout.

Ke konci přidáme těstoviny a necháme je tam dle našich preferencí tvrdosti.

Pak kotlík sundáme a můžeme servírovat do mističek.

Jídlo bylo výborné.

                                                                                                                                                      Sára Gutmanová


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *